ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση για οδικά έργα στο Πέραμα

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για οδικά έργα στο Πέραμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022, 20:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη να γίνουν οδικά έργα στο Πέραμα του Δήμου Ιωαννιτών επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη.

Η κα Τζούφη είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Περάματος Σταύρο Γεωργίτση και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Κώστα Γούσια. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διάνοιξη του εθνικού δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων προς το Πέραμα και η κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Το κομμάτι αυτό της εθνικής οδού, μετά την «έλευση» της Εγνατίας οδού, λειτουργεί πια ως ένας αστικός δρόμος. Τα πιο στενά σημεία του είναι εκεί όπου υπάρχουν γέφυρες λόγω του θυροφράγματος. Επί της οδού, στην είσοδο του Περάματος, υπάρχουν φανάρια.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η έγκριση λειτουργίας υδατοδρομίου ενισχύει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως το αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Υπενθύμισε δε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημιουργία ειδικής διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία, τον έλεγχο και τη συνεχή παρακολούθηση των χρηματοδοτούμενων έργων, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back