ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράταση για τους δασικούς χάρτες

Εικόνα του άρθρου Παράταση για τους δασικούς χάρτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 02:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τις 27 Ιουλίου παίρνουν παράταση οι αναρτήσεις των δασικών χαρτών. Αυτό προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, η η παράταση θα δώσει το περιθώριο χρόνου στους πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη, αιτήματα πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη και αιτήματα εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ. Ήδη, παρά τις σημαντικές αντιδράσεις, οι ενστάσεις στην Ήπειρο δεν ήταν τόσες πολλές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η καταληκτική αυτή ημερομηνία είναι δεσμευτική και αποτελεί την τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα υπάρξει χρόνος για να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εργαλείου που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εδώ και λίγες ημέρες, για την αίτηση πρόδηλου σφάλματος.
Τέλος, όπως σημειώνει το υπουργείο, η παράταση δίνεται ώστε να υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης όλων των αγροτών των οποίων οι εκτάσεις αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ώστε να προχωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, στη χρήση των παραπάνω εργαλείων, καθώς και για να ολοκληρωθεί η έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και εγκυκλίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη χρήση αυτών.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back