Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «πρωταθλητές» των αντιρρήσεων

Εικόνα του άρθρου Οι «πρωταθλητές» των αντιρρήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2017, 03:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας μήνας έχει απομείνει για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών του νομού Ιωαννίνων. Στις 12 Ιουνίου η προθεσμία λήγει, και μέχρι στιγμής οι αντιρρήσεις κάθε άλλο παρά πολλές είναι. Ίσως, οι πολίτες να περιμένουν την τελευταία στιγμή ή να ελπίζουν σε μια νέα παράταση προθεσμίας. 

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών της εταιρείας «Εθνικό Kτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), το σύνολο των αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες Ιωαννίνων δεν ξεπερνά τις 94, οι οποίες αντιστοιχούν σε 185 στρέμματα. 

Τα Πράμαντα, η Σκλίβανη, το Μπιζάνι, η Λάβδανη, το Παλαιοχώρι Συρράκου «πρωταγωνιστούν» όσον αφορά τον αριθμό των στρεμμάτων, για τα οποία υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τον χαρακτηρισμό τους ως δασικών εκτάσεων. Για τα Πράμαντα, έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής 12 αντιρρήσεις που αφορούν 32,3 στρέμματα συνολικά, ενώ για τη Σκλίβανη 2 ενστάσεις για 28,2 στρέμματα. Για τη Λάβδανη 3 αντιρρήσεις για 12,7 στρέμματα, για το Παλαιοχώρι Μπότσαρη 4 αντιρρήσεις για 11,1 στρέμματα, για το Μπιζάνι 3 αντιρρήσεις για 10,6 στρέμματα, για το Καλπάκι 4 αντιρρήσεις για 9,4 στρέμματα, για το Μικρό Περιστέρι 4 αντιρρήσεις για 7,6 στρέμματα, για τη Μουσιωτίτσα 4 αντιρρήσεις για 7 στρέμματα... Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Μεσσηνία και η Ηλεία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των αντιρρήσεων για χιλιάδες στρέμματα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back