Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν οι απαλλαγές από τα διόδια στην Εγνατία

Εικόνα του άρθρου Παραμένουν οι απαλλαγές από τα διόδια στην Εγνατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2018, 16:38
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ισχύ παραμένουν οι υφιστάμενες απαλλαγές και εξαιρέσεις από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων του αυτοκινητόδρομου, για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ.

Ήδη είναι γνωστό από χτες ότι δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

 Οι απαλλαγές αφορούν Ι.Χ ιδιωτικά ή Ι.Χ επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών, ανέργων και ΑμεΑ που είχαν τεθεί σε ισχύ από την υπουργική απόφαση της 27ης Νοεμβρίου 2017 και την τροποποίησή της από 15 Δεκεμβρίου 2017.

Η απαλλαγή θα παραμείνει, είτε μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, είτε έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG- MOVE) η νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού.

 Τέλος, το υπουργείο διατείνεται ότι «ο διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος βρίσκεται στο  δεύτερο, τελικό,  στάδιο και η σχετική  σύμβαση θα έχει υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες χώρες  που θα εφαρμοστούν τα ‘πράσινα’ διόδια ελευθέρας ροής όπως προβλέπεται σε σχετική Κοινοτική Οδηγία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back