Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πάπιγκο αλλάζει (πολύ)

Εικόνα του άρθρου Το Πάπιγκο αλλάζει (πολύ)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2021, 21:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά… ανεπαίσθητη είναι η αλλαγή που βιώνει το τοπίο στο Μεγάλο Πάπιγκο. Εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει χωματουργικές και εκσκαπτικές εργασίες σε μεγάλη έκταση, δίπλα στο χωριό, για την ανέγερση κατοικιών.

Το θέμα αυτό έχει φτάσει στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΜέΡΑ Κρίτων Αρσένης και η οποία πρόκειται να απαντηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε: Το Πάπιγκο μεγαλώνει;

Ο κ. Αρσένης κάνει ξεκάθαρα λόγο για «αυθαίρετη επέκταση των ορίων του οικισμού του Μεγάλου Παπίγκου» εντός του πυρήνα του εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου και ζητά τη διακοπή των εργασιών μέχρι να επανεξεταστεί το περιεχόμενο του φακέλου της οικοδομικής αδειοδότησης. Σημειωτέον ότι τις οικοδομικές άδειες έχει εκδώσει η Υπηρεσία Δόμησης (πρώην Πολεοδομία) του Δήμου Ιωαννιτών.

Την ίδια ώρα οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, με την Τοπική Επιτροπή Ζαγορίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) να παρεμβαίνει για άλλη μια φορά –τον περασμένο Ιούνιο η παρέμβασή της αφορούσε εργασίες οδοποιίας στην ίδια ακριβώς περιοχή, με την περιφερειακή αρχή Ηπείρου να καταθέτει τη δική της οπτική (διαβάστε εδώ).

Αυτή τη φορά, παρεμβαίνει με ανάρτησή της στο facebook. «Τα έργα  συνεχίζονται απρόσκοπτα και αλλοιώνουν για πάντα έναν από τους πιο  εμβληματικούς οικισμούς και τόπους της χώρας. Oι συστημικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για το Ζαγόρι, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και κατ' επέκταση την Κληρονομιά μας, η αδράνεια στην εφαρμογή ή ακόμα και η ίδια η στρέβλωση των κανόνων προστασίας, είναι ανυπολόγιστες» τονίζεται.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back