πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προεδρεύει στο δίκτυο UniAdrion

Εικόνα του άρθρου Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προεδρεύει στο δίκτυο UniAdrion
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2024, 14:02
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, θα ηγηθούν του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Αδριατικής και Ιονίου UniAdrion, για ένα χρόνο.

Το δίκτυο UniAdrion ιδρύθηκε στις 20 Μαΐου 2000, με την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανκόνα από τους υπουργούς Εξωτερικών έξι χωρών.

Σκοπός του δικτύου, στο οποίο σήμερα συμμετέχουν 53 πανεπιστήμια από 10 χώρες είναι η «ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας και η ενίσχυση της ειρήνης, της ασφάλειας, της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των χωρών της περιοχής Ιονίου Αδριατικής, με σεβασμό στη δημοκρατία, το περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό».

Το 2025, το δίκτυο θα γιορτάσει 25 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το πρόγραμμα της ελληνικής Προεδρίας UniAdrion (2024-2025) προβλέπει τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και εργαστηρίων, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τοπικούς φορείς και την επέκταση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δικτύων.

Το EUSAIR Forum, το οποίο προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2025, «αποτελεί μια θεμελιώδη ευκαιρία για συζήτηση και σχεδιασμό κοινών στρατηγικών για την ανάπτυξη της περιοχής» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back