Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Στη δίνη του… PCR τα ΤΕΠ

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Στη δίνη του… PCR τα ΤΕΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2022, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύς ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Άλλοι πολίτες για να μπουν στα ΤΕΠ και άλλοι για να κάνουν μοριακό τεστ PCR. Όλοι μαζί στις ουρές, με την υποδοχή να είναι κοινή, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων μια κάθε άλλο παρά λειτουργική κατάσταση στα ΤΕΠ.

Το PCR είναι απαραίτητο για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης. Έχοντας δύο δεδομένα –την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και το υψηλό κόστος ενός μοριακού τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια-, το χάος ήταν αναμενόμενο.

Δεκάδες πολίτες σήμερα περίμεναν επί ώρες μέχρι να έρθει η σειρά τους για το μοριακό τεστ, με την αγανάκτηση να είναι εύλογη. Δύσκολες στιγμές, αναπόφευκτα, και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Για την αποφυγή των φαινομένων αυτών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι μετά από θετικό rapid test, μοριακό τεστ επιβεβαίωσης χρειάζεται να κάνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι, κι όχι οι εμβολιασμένοι.

Μόνο που αυτή η δήλωση έμεινε μέχρι στιγμής στα λόγια, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην κάνει αποδεκτό ένα θετικό rapid test σε εμβολιασμένο για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης.

Με νεά, τηλεοπτική της παρέμβαση, σήμερα 3 Ιανουαρίου, η κα Γκάγκα είπε πως «εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί πως οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε PCR για να δηλωθούν ως κρούσματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back