Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παλιό Πανεπιστήμιο: μία από τα ίδια από τον δήμαρχο

Εικόνα του άρθρου Παλιό Πανεπιστήμιο: μία από τα ίδια από τον δήμαρχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2022, 23:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την 1η Νοεμβρίου θα γίνει από τον Δήμο Ιωαννιτών η ηλεκτρονική δημοπρασία για το έργο της κατασκευής διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου, στην οδό Δομπόλη.

Το έργο με προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ επιλέχθηκε να γίνει με το σύστημα «μελέτη-κατασκευή», με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να υποστηρίζει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη) ότι το εν λόγω σύστημα αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο για την κατασκευή του έργου. Απέδωσε δε τις διαφορετικές απόψεις σε «συντεχνιακές ομάδες».

Κατά τα άλλα υπεραμύνθηκε και πάλι της ανάγκης να γίνει διοικητικό κέντρο, υποστήριξε (και πάλι) ότι «έγινε εξαντλητικός διάλογος» και ανέφερε ότι «το κτίριο της Δομπόλη είναι χαρακτηρισμένο ως διοικητικός χώρος». Σε αυτό το σημείο επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η πόλη δεν έχει ανάγκη από χώρους πολιτισμούς. «Οι χώροι πολιτισμού είναι ήδη αρκετοί και με μέριμνα της δημοτικής αρχής σταδιακά αναβαθμίζονται», είπε.

Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης που υπέγραψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στις 25 Αυγούστου και η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», για την κατασκευή του διοικητικού κέντρου θα προηγηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο διαβούλευση με ενδιαφερόμενες εταιρίες στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Η κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία μπορεί να υποβάλει τεύχος παρατηρήσεων για το έργο, την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. Με το τεύχος παρατηρήσεων θα σχολιάζεται η ορθότητα της λύσης και θα επισημαίνονται σφάλματα των όρων των εγγράφων της σύμβασης. Εφόσον ο Δήμος αποδεχθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις, μπορεί να προχωρήσει σε τροποποιητικές διορθώσεις ή ακόμα και σε ανάκληση του διαγωνισμού.

Η χρηματοδότηση για το έργο έχει «περάσει» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο στόχος είναι όμως είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Και ο δρόμος προς το νέο ΕΣΠΑ δεν είναι σύντομος...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back