Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ούτε είχαμε ούτε έχουμε κάποια συναλλαγή ως Περιφέρεια»

Εικόνα του άρθρου «Ούτε είχαμε ούτε έχουμε κάποια συναλλαγή ως Περιφέρεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2022, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διάφορα νομικά πρόσωπα, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη  σε εταιρίες που συνδέονται με τη δημοσκοπική εταιρία Opinion Poll μέσω του κοινού ιδιοκτήτη τους, Μιχαήλ Διαμαντή, έκανε λόγο σε δημοσίευμά της στις 15 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Αυγή».

 Του δημοσιεύματος ακολούθησε δήλωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση, βουλευτή Θεσπρωτίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ καλός πελάτης των εταιριών Διαμαντή καθώς γαλάζιοι δήμαρχοι έχουν δώσει €1.120.357,96 ευρώ και άλλα €167.706,93 ευρώ γαλάζιοι περιφερειάρχες μεταξύ αυτών και ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης».

Ο κ. Καχριμάνης σχολίασε σήμερα, αυτοβούλως, τη δήλωση του κ. Κάτση, κάνοντας λόγο για «επιδερμική τοποθέτηση» σχετικά με «μια εταιρία κάποιου Διαμάντη»…

«Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση συνεργασίας με την εταιρία Opinion Poll, ούτε με τον κ. Διαμάντη oύτε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης (σ.σ. μία από τις εταιρίες του κ. Διαμάντη σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αυγής»). Και απόρησα με αυτά γιατί εγώ κάνω έλεγχο σε όλα τα πράγματα…» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ωστόσο ότι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διαχειρίζεται κονδύλια και στην προεδρία του οποίου βρίσκεται ο κ. Καχριμάνης), στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προβαίνει σε πληρωμές και άλλων φορέων.

«Το μόνο που ισχύει είναι, ότι πλήρωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου άλλον που συνεργάστηκε την περίοδο 2015-2016 με τον Δήμο Δέλβινου, τον Δήμο Πωγωνίου και με τις τοπικές εταιρίες Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Αυλώνα Αλβανίας, με αυτή την εταιρία την ελληνική (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης) στο πλαίσιο του προγράμματος Ιnterreg Ελλάδα-Αλβανία», είπε κατά λέξη.

Και συμπερασματικά είπε: «Άρα καμία σχέση δεν έχουμε με αυτά και ούτε είχαμε ως Περιφέρεια Ηπείρου καμία συναλλαγή, που έτσι εύκολα προσπάθησαν να μας βάλουν κάποιες ετικέτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3