Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ορίζοντες Ηπείρου: «Η Άρτα πρέπει να στηρίξει την Αρχαιολογική Υπηρεσία»

Εικόνα του άρθρου Ορίζοντες Ηπείρου: «Η Άρτα πρέπει να στηρίξει την Αρχαιολογική Υπηρεσία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2021, 11:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τη συμβολή της στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Άρτας είχαν στελέχη της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου με τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Με την κα Παπαδοπούλου συναντήθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστάθιος Νάνος και το μέλος της πολιτικής επιτροπής Άρτας της παράταξης Δημήτρης Βασιλάκης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» αναγνωρίζουν ότι η δράση της Εφορείας είναι πλούσιο, αλλά το παραγόμενο έργο δεν είναι γνωστό στους πολίτες της περιοχής «με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις η παραπληροφόρηση να αδικεί τις προσπάθειες που καταβάλλει η Υπηρεσία» όπως σημειώνεται. «Μάλιστα, τα όσα κατά καιρούς διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διάφορες πλευρές, θεσμικές και μη, θεωρούμε ότι γίνονται με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να καλυφτούν οι τεράστιες ευθύνες των τοπικών φορέων» τονίζεται.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, όπου όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναστήλωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθιστώντας το από το 2015 και μετά επισκέψιμο για τους πολίτες, «έστω και για οκτώ μήνες το χρόνο, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού φύλαξης». Η παράταξη επισημαίνει επίσης ότι η κα Παπαδοπούλου αποσαφήνισε ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει αρμοδιότητα μόνον ως προς τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου και όχι ως προς το κτήριο του παλαιού ξενοδοχείου ‘Ξενία’, όπως ορισμένοι παρουσιάζουν κατά καιρούς».

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους λέγοντας ότι η πόλη και οι φορείς της Άρτας θα πρέπει να συνδράμουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με κοινό στόχο την τουριστική ανάδειξη της περιοχής καθώς και τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με την κοινωνική και οικονομική ζωή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back