Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Open mall» με προσωρινό μειοδότη

Εικόνα του άρθρου «Open mall» με προσωρινό μειοδότη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2020, 17:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από μια… παράταση ενός μήνα και κάτι, ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο της αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο, το περίφημο open mall, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, προσωρινός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η εταιρία «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ», η οποία έδωσε μια έκπτωση 45,33%. Συνολικά είχαν κατατεθεί τέσσερις προσφορές. Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοντομία».

Το «open mall» σχεδιάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2019. Χρειάστηκε, ωστόσο, πάνω από ένας χρόνος για να γίνει ο διαγωνισμός.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος προκειμένου να «ενσωματώσει» και το έργο αυτό, ενώ η έγκριση των όρων δημοπράτησης έγινε πολλούς μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2020.

Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζώη Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Καπλάνη, Κατσαντώνη, Αγίου Νικολάου (Χατζηκώστα) και Πατρ. Ευαγγελίδη.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, αφορούν: Αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας, ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου, ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του αρχοντικού Πυρσινέλλα, ένα σύγχρονο δίκτυο φωτισμού, νέο αστικό εξοπλισμό και πράσινο (διαβάστε αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις εδώ).

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης. Για την υπογραφή της σύμβασης, απαιτείται ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3