Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φθινοπωρινό… «open mall»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 12:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 31 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρίες για τον διαγωνισμό του έργου της «αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών δρόμων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων» (όπως είναι ο επίσημος τίτλος), με προϋπολογισμό 1,26 εκατ. ευρώ, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». Η διαδικασία αυτή όμως δεν έγινε.

Με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, μετατέθηκε η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών για τις 2 Σεπτεμβρίου και αυτό λόγω αδυναμίας της επιτροπής διαγωνισμού να συνεδριάσει.

Όπως εξήγησε και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής. «Μέσα στον Αύγουστο δεν μπορούσε να μαζέψει τους υπαλλήλους (σ.σ. η επιτροπή διαγωνισμού αποτελείται από υπαλλήλους)» τόνισε και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τον κορμό του περίφημου open mall με επίκεντρο την οδό Ανεξαρτησίας. Υπάρχουν και άλλες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει ακόμα και που θα υλοποιηθούν τόσο από τον Δήμο όσο και από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων (αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους,εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και ανάπτυξη ασύρματου δικτύου wi-fi).

Το έργο της «αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών δρόμων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων» αφορά την αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας, την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου, την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του αρχοντικού Πυρσινέλλα, την εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου φωτισμού και αστικού εξοπλισμού και φύτευση.

Διαβάστε όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3