Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Όλοι σε ετοιμότητα» για την αντιπυρική περίοδο

Εικόνα του άρθρου «Όλοι σε ετοιμότητα» για την αντιπυρική περίοδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2022, 19:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι έλεγχοι και τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται και δεν προχωρούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους να επιβάλλονται από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κι όχι από τους Δήμους, ζητάει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας, που συνεδρίασε σήμερα.

«Με τα λιγοστά άτομα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσλάβουμε και την πενιχρή χρηματοδότηση που μας διατίθεται, προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Η πυροπροστασία είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους: δημοτικές υπηρεσίες, πυροσβεστική υπηρεσία πολιτική προστασία, σύσσωμες τις υπηρεσίες της πολιτείας αλλά πάνω από όλα κρίνεται επιβεβλημένη η υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θα πρέπει να προχωρούν έγκαιρα στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και να απομακρύνουν τα υλικά για να μην αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς» αναφέρει ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Κατά τα άλλα, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος είπε: «Ενωμένοι, συντονισμένοι και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές θα ανταποκριθούμε και φέτος», ενώ ο αντιπύραρχος Γιάννης Χασάνης μίλησε για την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με το σώμα των δασοκομάντος.

Τον «υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν», τόνισαν επίσης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο διοικητής 8ου Λ.Α.Π. ταγματάρχης Ιωάννης Μέγας, η δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Σταυρούλα Σέλη και ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ιωάννης Μπισέλας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας επισημαίνοντας με τη σειρά του τη σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back