Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλγα Γεροβασίλη: «Δήμοι της Άρτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Εικόνα του άρθρου Όλγα Γεροβασίλη: «Δήμοι της Άρτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2021, 01:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμων της Άρτας όπως και τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών ζητά η γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής της Άρτας Όλγα Γεροβασίλη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε κατοικίες, καλλιέργειες, σε δίκτυα ύδρευσης και σε οδικές υποδομές κυρίως στους Δήμους Νικ. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη. Ο Δήμος Νικ. Σκουφά, με ανακοίνωσή του, έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κα Γεροβασίλη, αφού κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή του κράτους», υπενθυμίζει ότι η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα στην Άρτα χρονίζει. Αναφέρει δε ότι ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν κονδύλια 5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα -4 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο», και 1 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου «Εγκιβωτισμός ρέματος Κατσαρέλου» στον Δήμο Νικολάου Σκουφά. Για το πρώτο μεγάλο έργο, μετά από δικαστικές διαμάχες μεταξύ των μελετητικών σχημάτων, υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης τον Απρίλιο του 2019. H βουλευτής της Άρτας αναρωτιέται ποια πρόοδος έχει σημειωθεί από τότε και αν υπάρχει πρόνοια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3