ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι απουσίες της κ. Γεροβασίλη

Εικόνα του άρθρου Οι απουσίες της κ. Γεροβασίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2016, 13:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Η Όλγα Γεροβασίλη εκτός από κυβερνητική εκπρόσωπος, είναι και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Εδώ και μήνες, ωστόσο, δεν έχει εμφανιστεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Παρά το πολιτικό «πάτημα» που έχει, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν έθεσε ποτέ ζήτημα διαγραφής της κ. Γεροβασίλη λόγω των απανωτών απουσιών της, όπως προβλέπεται από το νόμο. Κι έτσι, το περιφερειακό συμβούλιο συνεδρίαζε λες και η κ. Γεροβασίλη δεν είχε εκλεγεί ποτέ στο όργανο αυτό.

Η στάση αυτή της περιφερειακής αρχής δεν είναι ούτε περίεργη ούτε ύποπτη. Ο κ. Καχριμάνης δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Θέλει να ανοίξει ή να διατηρήσει όσους δίαυλους επικοινωνίας γίνεται, με την κυβέρνηση. Θα ήταν τουλάχιστον πολιτικά απερίσκεπτο να κοντραριστεί με την κυβερνητική εκπρόσωπο. Ενδεικτική των προθέσεών του ήταν η στάση του κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν το αίτημα της διαγραφής της κ. Γεροβασίλη από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου το έθεσε ο σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Μάκης Χατζηεφραιμίδης. «Η κ. Γεροβασίλη δεν συμμετέχει στο περιφερειακό συμβούλιο και δεν γίνεται καμία διαδικασία από την πλευρά σας για να αντικατασταθεί. Πρέπει να σας πω ότι αυτό είναι ένα θέμα που το συζητάνε όλοι» είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο και στον περιφερειάρχη. Ο κ. Καχριμάνης τήρησε… σιγή ιχθύος. Η μόνη απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο του συμβουλίου Σταύρο Παργανά ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι η κ. Γεροβασίλη έχει καταθέσει κάποια δικαιολογητικά για τις απουσίες της και θα ενημερώσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σημειωτέον ότι οι δικαιολογημένες απουσίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε διαγραφή.

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι η κ. Γεροβασίλη θα αποχωρήσει από το αυτοδιοικητικό αξίωμά της. Στην παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» έχουν κινηθεί ήδη οι εσωτερικές διαδικασίες των οργάνων για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής. Κάτι, βέβαια, που θα μπορούσε να γίνει λίγο νωρίτερα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back