ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ δρόμοι, μια πρόταση 5 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Οκτώ δρόμοι, μια πρόταση 5 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρόταση βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε μεγάλους δρόμους των Ιωαννίνων υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σε σημερινή της συνεδρίαση τη μελέτη και την υποβολή της πρότασης.

Η πρόταση αυτή, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, έρχεται μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 225 εκατ. ευρώ με δυνατότητα υπερδέσμευσης έως 120%. Δικαιούχοι είναι Δήμοι και Περιφέρειες.

Για τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων, το ποσό χρηματοδότησης, για τον καθένα, φτάνει στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ για μεγαλύτερους Δήμους, όπως είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, στα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, η πρόταση που υποβάλλεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπει παρεμβάσεις στη λεωφόρο Δωδώνης, στην οδό Αβέρωφ, στην οδό Καραμανλή, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου, στη λεωφόρο Παπανδρέου, στην οδό Ναπ. Ζέρβα, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην οδό Κατσάρη.

Οι κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη, είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Κατασκευή διαβάσεων πεζών με εγκιβωτισμένα ή και ειδικά υλικά, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και η μεγαλύτερη αντοχή της αντανακλαστικότητας της διάβασης στον χρόνο. Επιπροσθέτως θα τοποθετηθεί «έξυπνος» φωτισμός για την καλύτερη σήμανση και λειτουργία της διάβασης.

-Στα πεζοδρόμια, όπου δεν υπάρχει, κατασκευάζεται όδευση τυφλών, η οποία θα οδηγεί στις διαβάσεις πεζών, όπου θα κατασκευαστεί ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ.

-Σε κάθε διασταύρωση θα κατασκευαστεί κυκλοφοριακός λαιμός ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση και να διασφαλίζονται η ορατότητα και η καλή λειτουργία της διασταύρωσης. 

-Θα αντικατασταθεί η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση με σύγχρονα υλικά (θερμοπλαστικές μεμβράνες, αντανακλαστικές πινακίδες κλπ).

-Θα γίνει απομάκρυνση των εμποδίων επί των πεζοδρομίων ώστε να διασφαλιστεί ελεύθερος χώρος κίνησης πεζών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

-Θα γίνει αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

ΣΧΟΛΙΑ
Πεζος
Δεν πιστεύω ότι Με την "απομάκρυνση των εμποδίων επί των πεζοδρομίων ώστε να διασφαλιστεί ελεύθερος χώρος κίνησης πεζών" ο δήμος να εννοεί και τα τραπεζοκαθισματα ???
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back