Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ θέματα στον πρωθυπουργό

Εικόνα του άρθρου Οκτώ θέματα στον πρωθυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 11:43
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ βασικά ζητήματα έθεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχανε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτά είναι, σύμφωνα με την ανακκοίνωση της ΚΕΔΕ, ο διακριτός ρόλος στο νέο ΕΣΠΑ, οι αρμοδιότητες, η οικονομική Αυτοτέλεια, το ολοκληρωμένο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, η διαχείριση προσφυγικού η αλλαγή του νόμου 4412 για τα έργα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα σε αυτά, εντάχθηκαν αιτήματα όπως η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους (ο οποίος ΕΝΦΙΑ παραμένει όπως όλα δείχνουν…), η μείωση του επιτοκίου δανεισμού των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και η αλλαγή του νόμου για τα έργα, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις κ.λπ.

Για το προσφυγικό, η ΚΕΔΕ «εξέφρασε τη δυσφορία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των Δήμων επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη επαρκούς συνεργασίας στο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού».

Η κυβέρνηση παρουσίασε χτες το σχέδιο για τις κλειστές προσφυγικές δομές, που περιλαμβάνει ακόμα και τριετείς επιτάξεις χώρων…

Τέλος, η ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού και για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back