Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «οικόπεδο» και το… on-off κλειστό

Εικόνα του άρθρου Το «οικόπεδο» και το… on-off κλειστό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2022, 16:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την πίεση που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει για το κλειστό πρώην ξιφασκίας, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε να ενημερώνει αρμόδια, για τετελεσμένες βέβαια αποφάσεις, και όχι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (έναν από τους αρκετούς που διαθέτει).

Μιλώντας λοιπόν στην Οικονομική Επιτροπή και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «το οικόπεδο όπου θα τοποθετηθεί το κλειστό είναι διακριτό» από το αγρόκτημα Κατσικά και ανήκει στα όρια της Ανατολής, «είναι χαρακτηρισμένο για τουρισμό- αθλητισμό, δίπλα του υπάρχουν και κατοικίες» καθώς και ότι, πάντα σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, «το μόνο που θα απαιτηθεί για την εγκατάσταση του πρώην κλειστού είναι η καθ΄ ύψος υπέρβαση, κάτι που ισχύει για οποιοδήποτε  σημείο του λεκανοπεδίου θα τοποθετούνταν».

Σε ό,τι αφορά το… κυρίως αγρόκτημα, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «σχεδιάζεται η λειτουργία αγοράς παραγωγών, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί σε έναν επισκέψιμο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Τέλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια «έχει αναλάβει τον καθαρισμό, συντήρηση των μονοπατιών και γενικά τον ευπρεπισμό του χώρου για την πρόληψη και τυχόν πυρκαγιών, έργο που της είχε ανατεθεί πριν ακόμη της διατεθεί η έκταση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Βέβαια, δεν πρόκειται μόνο για «μονοπάτια», αλλά για κανονικούς δρόμους, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση, ούτε από τον Δήμο Ιωαννιτών, ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου, αν απαντήθηκαν αρμοδίως οι παρατηρήσεις-ερωτήσεις του (πρώην) Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας, από τις αρχές Φεβρουαρίου, για τις παρεμβάσεις στο χώρο. Παρεμπιπτόντως, εκεί εναποθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου ό,τι παραλαμβάνει από την εγκατάσταση του κλειστού, μέχρι στιγμής.

Σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του, ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι το κλειστό «δεν θα δουλεύει όλο το χρόνο», εννοώντας προφανώς ότι θα λειτουργεί όταν υπάρχουν αγώνες ή διοργανώσεις κ.λπ. Όπως συμβαίνει… συνήθως, τη λειτουργία του θα πρέπει να αναλάβει κάποιος φορέας, ο οποίος να έχει τη γενική ευθύνη (συντήρηση, λειτουργία, κόστη κ.λπ.). Οπότε, αναμένονται λεπτομέρειες σε κάποια προσεχή ανακοίνωση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back