ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι τρεις πηγές… του δρόμου «Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας»

Εικόνα του άρθρου Οι τρεις πηγές… του δρόμου «Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2022, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο προϋπολογισμός για τη βελτίωση του δρόμου «Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας» που οδηγεί στα Τζουμέρκα, φτάνει στα 23,6 εκατ. ευρώ. Στα «Πηγάδια» τερματίζει ο νέος, υπό κατασκευή, άξονας που ξεκινά από τον κόμβο Τερόβου στην Ιόνια οδό και ο οποίος κατασκευάζεται με κονδύλια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Με ανακοίνωσή της, η περιφερειακή αρχή δίνει κάποιες, πρώτες εξηγήσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό μόλις 9,37 εκατ. ευρώ.

Από πού θα προέλθουν τα υπόλοιπα κονδύλια; Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 7,93 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 6,3 εκατ. ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξης Υποδομών-Μεταφορών 2021-2025». Το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης «Υποδομών-Μεταφορών 2021-2025» αποτυπώνει τις δράσεις που το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει να χρηματοδοτηθούν.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπενθύμισε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση των κονδυλίων από 6,3 εκατ. ευρώ σε 10 εκατ. ευρώ. «Θα μας δώσει για να αποσυμφορήσουμε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης του έργου «Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας» με 6,3 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Προφανώς, αν όλα πάνε καλά, τα 6,3 εκατ. ευρώ θα βρεθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, οι δύο από τις τρεις πηγές χρηματοδότησης θα αφορούν ευρωπαϊκά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back