ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι παράγοντες για το τμήμα της Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Οι παράγοντες για το τμήμα της Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2019, 18:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η συζήτηση για το τμήμα της Ηγουμενίτσας που προβλέπεται από το νόμο Γαβρόγλου, συνεχίζεται πιεστικά, με τον Δήμο Ηγουμενίτσας να πιέζει, όπως πιέζει και η τοπική ΝΔ στη Θεσπρωτία.

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που θα αποφασίσει εάν το τμήμα είναι ακαδημαϊκά έτοιμο να λειτουργήσει από του χρόνου πάντως, δεν βιάζεται και θέτει και μια προϋπόθεση: να απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας για την τύχη των νέων τμημάτων.

«Δεν τίθεται θέμα επί του παρόντος, γιατί περιμένουμε διευκρινίσεις για τα νέα τμήματα από το υπουργείο» είπε μεταξύ άλλων στις πρόσφατες δηλώσεις του ο πρύτανης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Συμπλήρωσε ότι το περιθώριο απόφασης για τη σύγκλητο είναι μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 έτσι και αλλιώς.

Το Υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικό σε όσα αποφάσισε ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η νέα υπουργός, Νίκη Κεραμέως, έχει αναστείλει αρκετές από τις διατάξεις και η στάση της δεν είναι ευνοϊκή για νέα τμήματα. Οι φορείς της Θεσπρωτίας θέλουν να προλάβουν μια ενδεχόμενη δήλωση της κας Κεραμέως που θα αναστέλλει τη λειτουργία των νέων τμημάτων, κάτι που άλλωστε έχει ξανακάνει κυβέρνηση στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, με το τμήμα Οπτομετρίας, παλιότερα.

Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν διαχωρίζει το θέμα από το γενικότερο ερώτημα για τη στήριξη των νέων τμημάτων, αλλά και από τη λειτουργία του παρόντος τμήματος που μάλλον το έχουν όλοι, πλην αυτής, ξεχάσει. Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει μέχρι να πάρουν πτυχίο οι φοιτητές-τριες του, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια αντιστοίχησης του οδηγού σπουδών για όσους-ες δεν προλάβουν να πάρουν πτυχίο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back