ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον μεγάλο δακτύλιο

Εικόνα του άρθρου Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον μεγάλο δακτύλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2018, 21:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Απόφαση-σταθμό» χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη να ακυρώσει τους περιβαλλοντικούς όρους για το οδικό έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων (κόμβος Βογιάνου-Πανηπειρωτικό Στάδιο). Παράλληλα, ζητούν να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις για την αναίρεση της υπουργικής απόφασης.

Ο κ. Σταθάκης προχώρησε στην υπογραφή της απόφασής του μετά από προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και επιτροπής κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ. Επί της ουσίας, το υπουργείο αποδέχθηκε το περιεχόμενο της προσφυγής που εμπλέκει το κατασκευασμένο έργο της Κενάν Μεσαρέ με το νέο σχεδιαζόμενο οδικό έργο, εκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει ενιαία περιβαλλοντική μελέτη επιπτώσεων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων ζητούν από τους βουλευτές και τα πολιτικά πρόσωπα να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πνεύμα της ειδικής διοικητικής προσφυγής και της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος. Υπενθυμίζουν δε ότι από πέρσι το καλοκαίρι είχαν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για τον δρόμο της Κενάν Μεσαρέ. «Δηλώνουμε ότι με την παγίως οπισθοδρομική τακτική παραβίασης της νομιμότητας, αδιαφορίας ή και παράκαμψης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που ακολουθεί η δημοτική αρχή, δημιουργεί τελικά προβλήματα και καθυστερήσεις στα απαραίτητα έργα για την πόλη θυμίζοντας περασμένες δεκαετίες διαπλοκής, όπου με πολιτικές παρεμβάσεις και υπόγειες πιέσεις, επιβάλλονταν οι επιλογές των λίγων σε βάρος των πολλών» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back