Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι κάδοι «ευλογήθηκαν» και εξαφανίστηκαν…

Εικόνα του άρθρου Οι κάδοι «ευλογήθηκαν» και εξαφανίστηκαν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 13:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη στα Γιάννενα συνοδεύτηκε από μια παγκινητοποίηση των αρχών, ώστε η πόλη να μοιάζει με κάτι που, τις περισσότερες μέρες, στην καθημερινότητά της, δεν είναι.

Έτσι, εξαφανίστηκαν «δια μαγείας» οι κάδοι απορριμμάτων στην οδό Μητροπόλεως, όχι όμως και το διαρκές πρόβλημα της πόλης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από σημεία όπου δεν θα περνούσε ο πατριάρχης με τη συνοδεία του (δύο Range Rover μεταξύ άλλων και ένα μόνιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και όχημα της Πυροσβεστικής), οι κάδοι παραμένουν στις θέσεις τους και επιπλέον, όσοι βρίσκονται κοντά σε καταστήματα τροφίμων, μυρίζουν αφόρητα…

Σημειωτέον ότι οι κάδοι της Μητροπόλεως «στριμώχτηκαν» στην υπό κατασκευή Άννης Κομνηνής.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις που μοιάζουν με αναμονή ταξιαρχικής επιθεώρησης σε στρατόπεδο, έγιναν και σε άλλα σημεία της πόλης, αλλά και έξω από αυτή. Από εκεί που θα περνούσε ή όπου θα διέμενε ο πατριάρχης, πάντα.

Είναι μια μόνιμη πρακτική, όσο υψηλότερης κλίμακας είναι ο επισκέπτης μιας πόλης (των Ιωαννίνων εν τω προκειμένω), τόσο πιο γρήγορα και σχολαστικά να κρύβονται κάτω από το χαλί πράγματα που «δεν είναι για κόσμο» και μετά, να ξαναβγαίνουν στη χρηστική καθημερινότητα, προβληματικά ή όχι, απαραίτητα όμως για να βγει η μέρα.

Αυτή η τακτική δεν κάνει πάντως μια πόλη πιο βιώσιμη, ευρωπαϊκή ή ό,τι άλλο θέλετε…

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back