Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Οι γιατροί χάνουν τις αντοχές τους»

Εικόνα του άρθρου «Οι γιατροί χάνουν τις αντοχές τους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 17:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λευκάδας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «οι γιατροί χάνουν και τις τελευταίες αντοχές τους έχοντας εξαντληθεί από την υπερεργασία πραγματοποιώντας 11 και 13 εφημερίες τον μήνα».

Προσθέτει δε ότι η μεγαλύτερη κλινική του νοσοκομείου, η Παθολογική, συνεχίζει να λειτουργεί με τρείς παθολόγους, «οι οποίοι θα  πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κλινικής, των επειγόντων και στην διαχείριση των ύποπτων περιστατικών covid-19, ενώ για την στοιχειώδη λειτουργία της θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 5 γιατροί».

Καταγγέλλει επίσης ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά σαν ένα οργανωμένο Κέντρο Υγείας με μία ακτινολόγο, μία νευρολόγο μία πνευμονολόγο, ένα νεφρολόγο, χωρίς οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, οδοντίατρο και καρδιολόγο. Η ενίσχυση με 53 συμβασιούχους όταν μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει  τεχνολόγος εμφανιστής για το ακτινολογικό στη δύσκολη εποχή του κορονοϊου, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο έχει αυξήσει τις απαιτήσεις και ουδείς το αντιλαμβάνεται».

Η ΕΙΝΗ τονίζει ότι «είναι προκλητικό να λέγεται ότι θωρακίστηκε το δημόσιο σύστημα υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας και το μόνο που έγινε είναι να απαξιωθεί περισσότερο. Υποσχέθηκαν την πρόσληψη  25  επικουρικών, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι».

Ζητάει άμεσα

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να έχει κάθε κλινική τουλάχιστον 5 γιατρούς
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Άμεσο άνοιγμα των 6 κλινών  ΜΕΘ με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία της.
  • Άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου
  • Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Βασιλικής και το ΠΕΔΥ Λευκάδας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση , ώστε τα ύποπτα περιστατικά στην εφημερία να μην προσέρχονται στο νοσοκομείο .
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back