ΕΛΛΑΔΑ

Οι φυσικοθεραπευτές διαμαρτύρονται

Εικόνα του άρθρου Οι φυσικοθεραπευτές διαμαρτύρονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2019, 14:40
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα σας φαινόταν αν παίρνατε ένα πτυχίο μετά από 4 χρόνια σπουδών και ξαφνικά, γινόταν ισότιμο με τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών ενός μικρότερου (και υποδεέστερου επιστημονικά) προγράμματος σπουδών;

Οι φυσικοθεραπευτές είναι από τους πρώτους που αντέδρασαν στην οριζόντια εξίσωση πτυχίων που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση πρακτικά βρήκε ένα «παράθυρο» στην οδηγία 36/2005 για να υπερβεί το άρθρο 16 του συντάγματος, χωρίς να το καταργήσει. Οι φυσιοθεραπευτές όμως, τονίζουν ότι η ίδια οδηγία περιλαμβάνει ρήτρα, «που απαγορεύει την αναγνώριση αυτών των τίτλων «δια μέσου» άλλου Κράτους-μέλους της ΕΕ, από την στιγμή που αυτοί δεν αναγνωρίζονται ως τίτλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

Συμπληρώνουν ακόμα ότι «Το υπουργείο Παιδείας με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αναγνωρίσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους όσους λειτουργούν μια ιδιωτική επιχείρηση παροχής προγραμμάτων εκπαίδευσης και το κυριότερο, δημιουργεί δυο μέτρα και δυο σταθμά μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, καθώς ο Νόμος 4485/2017 απαιτεί για την ίδρυση νέων Ιδρυμάτων ή νέων τμημάτων για τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την έγκριση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.), καθώς και την εκπλήρωση πολλών ακόμη προϋποθέσεων».

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες καταγραφές (2017), στην Ελλάδα εργάζονται 8.048 φυσικοθεραπευτές. Από αυτούς, οι 174 δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back