Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι έρωτες μιας ξανθιάς» του Μίλος Φόρμαν

Εικόνα του άρθρου «Οι έρωτες μιας ξανθιάς» του Μίλος Φόρμαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2022, 23:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αφιέρωμα στο Νέο Κύμα του τσεχικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60 ολοκληρώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών «Κυριακές στο πανί».

Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (με ελεύθερη είσοδο), θα προβληθεί η ταινία «Οι έρωτες μιας ξανθιάς» σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν.  

Παίζουν: Χάνα Μπρέτσκοβα, Βλαντιμίρ Πουσόλτ, Βλαντιμίρ Μενσίκ.

Προτού η «Φωλιά του Κούκου» και το «Αμαντέους» του χαρίσουν δύο Όσκαρ, ο Μίλος Φόρμαν γινόταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Τσεχικού Νέου Κύματος χάρη σε αυτή την ταινία.

Η υπόθεση: Μια κοπέλα της εργατικής τάξης από μια επαρχιακή πόλη της Τσεχίας περνάει ένα βράδυ με ένα από τα μέλη ενός μουσικού συγκροτήματος της Πράγας. Όταν αυτός δεν ξαναδίνει σημεία ζωής, η νεαρή Άντουλα παίρνει τη βαλίτσα της και πηγαίνει να τον βρει στο σπίτι του, στην πόλη, όπου αυτός μένει με τους γονείς του και μετατρέπει το σπίτι σε ένα χάος.

Η ταινία γυρίστηκε το 1965 στην Τσεχοσλοβακία. Τρία χρόνια αργότερα, μετά τα γεγονότα στην Πράγα, ο σκηνοθέτης της έφυγε για την Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back