Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «40 μέρες» του βιολογικού

Εικόνα του άρθρου Οι «40 μέρες» του βιολογικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 14:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα του διαγωνισμού της ΔΕΥΑΙ για το βιολογικό καθαρισμό, ζήτημα που μετράει οκτώ χρόνια πλέον, ήρθε προ ημερησίας, στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλο το ιστορικό και τις πρόσφατες εξελίξεις, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.



Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας έριξε ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ότι δεν ενέργησε έγκαιρα και δεν έστειλε τη σχετική απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να προληφθεί η λήξη των εγγυητικών επιστολών και τελικά, η αποχώρηση του πρώτου μειοδότη.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε όσα ερωτήματα έθεσα στον πρόεδρο για την αποστολή του φακέλου στο ελεγκτικό συνέδριο, έπαιρνα απάντηση ότι είμαστε στη διαδικασία συλλογής στοιχείων συμπλήρωσης φακέλου και αποστολής τους».

Επίσης, ο κ. Μπέγκας έθεσε το ερώτημα της εταιρικής σχέσης του αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου με την τρίτη εταιρία που μειοδότησε, στο διαγωνισμό.

Ο κ. Αρλέτος απάντησε ότι όντως, ήταν μέτοχος στην εταιρία, αλλά όταν έθεσε υποψηφιότητα αποχώρησε. «Ποτέ δεν έκρυψα καμία ιδιότητά μου. Όταν μου έκανε την τιμή ο κ. δήμαρχος να μπω στο ψηφοδέλτιο, αποχώρησα από την εταιρία».  Όσο για την αποχώρησή του από τις ψηφοφορίες στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ σε συναφή με την εταιρία θέματα, τόνισε: «Για λόγους αρχής και συγγενικής σχέσης, δεν συμμετέχω στις αποφάσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, είπε μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου έφτασε στα αυτιά μου, δεν μου το είπε κανείς επίσημα ότι λήγουν οι εγγυητικές επιστολές» και ότι «προς μεγάλη μας έκπληξη ο πρώτος μειοδότης ανέκρουσε πρύμνα» και αποχώρησε. Αρνήθηκε πάντως ότι υπήρχε η δυνατότητα γρηγορότερων ενεργειών, λέγοντας ότι η διοίκησή του έπρεπε να εγκλιματιστεί, αλλά ακόμα και αν όλα γίνονταν τόσο γρήγορα, το θέμα θα καθυστερούσε στο ελεγκτικό συνέδριο: «Πόσο γρήγορα λέτε εσείς ότι μπορούσανε να πάνε όλα αυτά στο ελεγκτικό συνέδριο, που αργεί πολύ, έτσι και αλλιώς;».

Ο Νίκος Γκόντας σύστησε στην Ενότητα Πολιτών «κρείττον το σιωπάν» (sic), εννοώντας προφανώς «το σιγάν» για το θέμα.

Τέλος, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κάλυψε τον κ. Μπαρτζώκα και έριξε τις κύριες ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης γιατί όταν σε πέντε χρόνια δεν το έτρεξες, σου φταίνε οι 40 μέρες διοίκησης του κ. Μπαρζώκα που δεν πρόλαβε να στείλει το έγγραφο» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως, «ό,τι και να έλεγε το Ελεγκτικό, εκκρεμούσε το ΣτΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back