ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κήτας»: Διακρίσεις για τους βιολογικούς οίνους

Εικόνα του άρθρου «Κήτας»: Διακρίσεις για τους βιολογικούς οίνους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2024, 16:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον διαγωνισμό «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy» που έγινε από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου, συμμετείχε η γιαννιώτικη οινοποιία «Κήτας».

Το οινοποιείο του Βασίλη Κήτα απέσπασε χάλκινα βραβεία και για τις τέσσερις συμμετοχές του:

«Ορειθαλής»: Βιολογικός Λευκός Ξηρός, εσοδείας 2020 (87/100)

«Φύσης γήμορο»: Βιολογικός Ροζέ Ξηρός, εσοδείας 2022 (87/100)

«Φύσης γήμορο»: Βιολογικός Ερυθρός Ξηρός, εσοδείας 2019 (86/100)

«Φύσης γήμορο»: Βιολογικός Ροζέ Ημιαφρώδης Ημίγλυκος, εσοδείας 2021 (86/100)

«H συγκέντρωση των υψηλών βαθμολογιών αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς οι βιολογικοί οίνοι, ελάχιστων παρεμβάσεων, του οινοποιείου Κήτα ανταγωνίστηκαν επί ίσοις όροις οίνους συμβατικής οινοποίησης, σε ένα διαγωνισμό όπου 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν 881 δείγματα, από την Ελλάδα και την Κύπρο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται δε στη βράβευση του Ροζέ Ημιαφρώδους Ημίγλυκου, «της ‘δικής μας Ντεμπίνας’ που παράγεται με την παραδοσιακή τεχνική του τόπου μας. Ωριμάζει σε βαρέλια ρόμπολου, με τη δεύτερη ζύμωση να πραγματοποιείται στη φιάλη, χωρίς προσθήκη σακχάρων, με τις γηγενείς ζύμες της ποικιλίας».

Η οινοποιία Κήτας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει «να παράγει ποικιλία βιολογικά πιστοποιημένων οίνων με ελάχιστες παρεμβάσεις και έμφαση στην ανάδειξη των τυπικών χαρακτηριστικών του μικροκλίματος της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας, συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back