Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οδυνηρές εκπλήξεις» και… σπάνιες εμφανίσεις

Εικόνα του άρθρου «Οδυνηρές εκπλήξεις» και… σπάνιες εμφανίσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2020, 18:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη θέση ότι η δημοτική αρχή βρήκε «πολύ χαμηλή ωριμότητα» στις μελέτες για το πρώην άσυλο ανιάτων και ότι αυτό ήταν «μια πραγματικά οδυνηρή έκπληξη όταν αναλάβαμε», πήρε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στις σημερινές του δηλώσεις μετά τις τελευταίες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής. 

Ως επί το πλείστον, στη συνέντευξη Τύπου επαναλήφθηκαν οι χτεσινές ανακοινώσεις για την πορεία των έργων στο άσυλο και τα βιοαπόβλητα. Παρεμπιπτόντως, η συνέντευξη ήταν μια από τις σπάνιες φορές στην οποία συμμετείχε η αντιδήμαρχος προγραμματισμού, Νατάσα Τύρου-Ούζα.

Η κα Ούζα και ο κ. Αρλέτος, μίλησαν για τα βιοαπόβλητα, τα έργα στη Μανωλιάσσα και στον Κατσικά. Ο αντιδήμαρχος, για το τελευταίο θέμα, τόνισε ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει πρόταση 420.000 ευρώ για έργα στην περιοχή, στο ταμείο αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης, καθώς «η περιοχή σηκώνει το κύριο βάρος» του προσφυγικού. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνουν και νέες παρεμβάσεις από το δήμαρχο για να ληφθούν ανάλογες χρηματοδοτήσεις, για περιοχές όπως το Πέραμα.

Για το θέμα του Κέντρου για το Παιδί, ο κ. Ελισάφ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τρέξαμε πολύ γρήγορα για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να τις ολοκληρώσουμε (σ.σ. τις μελέτες). Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα μπερδεμένο κουβάρι με τις προγραμματικές συμβάσεις από το παρελθόν. Είχαν υπογραφεί τέσσερις συμβάσεις με διαφορετικούς κάθε φορά συμμετέχοντες. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε ένα θολό τοπίο για την επόμενη μέρα».

Ευχαρίστησε την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, το γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη για «την απεμπλοκή της υπόθεσης», καθώς και την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη «που με τη συμβολή της η διαδικασία ολοκληρώθηκε και παράλληλα άνοιξε μια νέα σελίδα συνεργασίας».

Για τα βιοαπόβλητα, η κα Τύρου-Ούζα, σε μια από τις σπανιότατες δημόσιες δηλώσεις της, είπε μεταξύ άλλων ότι «θα έχουμε καλύτερη διαχείριση, θα μειώσουμε τις ποσότητες που καταλήγουν στο εργοστάσιο και φυσικά θα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back