Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδός Πυρσινέλλα: Εργοτάξιο από αύριο

Εικόνα του άρθρου Οδός Πυρσινέλλα: Εργοτάξιο από αύριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2022, 16:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων από αύριο 31 Μαΐου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Πυρσινέλλα με κατεύθυνση από το κτίριο της Περιφέρειας προς την πλατεία Πάργης.

Η απαγόρευση γίνεται καθώς θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης της οδού. Η κίνηση των πεζών θα γίνεται μέσω εργοταξιακής σήμανσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνεται στο έργο «αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών» με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Το έργο στοχεύει, όπως σημειώνεται, στην ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών, μειώνοντας τους χρόνους καθυστέρησης, στην ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και των διαβάσεων που θα κατασκευαστούν, και την ασφαλή μετακίνηση και τη δημιουργία θέσεων parking για άτομα με αναπηρία.

Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά τη διαμόρφωση των οδών Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας κι άλλων μικρότερων οδών, στο κέντρο της πόλης.

Για την οδό Πυρσινέλλα, προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας να παραμένουν. Θέσεις στάθμευσης όμως θα υπάρχουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου. Θα δημιουργηθούν και τρεις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που έχει εξαγγελθει το έργο αυτό και μπράβο που τώρα θα γίνει. Μήπως όμως ο κ. Δήμαρχος να περίμενε καμιά δεκαπενταρια μέρες ακόμα να τελειώσουν οι σχολικές εξετάσεις, καθότι παρά πολλοί μαθητές μετακινούνται μέσω της οδού Πυρσινέλλα προς τα σχολεία τους??
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back