Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ (upd)

Εικόνα του άρθρου Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2020, 20:37
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην 46η θητεία από καταβολής του θεσμού. Σε μια επεισοδιακή και μοιρασμένη μάχη, ο Μπάιντεν, υποψήφιος των δημοκρατικών, κέρδισε 284 εκλέκτορες (χρειαζόταν 270). Πριν από λίγη ώρα το Associated Press ανακοίνωσε τελικά αποτελέσματα στην Πενσυλβάνια και την Αριζόνα, που έδωσαν την τελική νίκη στους Δημοκρατικούς, με 50,6% των ψήφων.


Οι πρώτες δηλώσεις Μπάιντεν...

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως αισθάνεται τιμή που οι Αμερικανοί τον επέλεξαν ως πρόεδρό τους και είπε πως τώρα είναι καιρός να επουλωθεί ο διχασμός που άφησε η προεκλογική εκστρατεία και η χώρα να ενωθεί.

«Αισθάνομαι τιμή και ταπείνωση για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός σε εμένα και στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Απέναντι σε πρωτόγνωρα εμπόδια, αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισαν», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter.

«Τώρα που η εκστρατεία έχει τελειώσει, είναι ο καιρός να αφήσουμε τον θυμό και τη σκληρή ρητορική πίσω μας και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι ο καιρός να ενωθεί η Αμερική».


...και Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back