Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

«Ντέρμπι» οι εκλογές στις ΗΠΑ

Εικόνα του άρθρου «Ντέρμπι» οι εκλογές στις ΗΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 09:52
ΚΟΣΜΟΣ

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και μέχρι τις 06:50 ώρα Ελλάδα. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σε εκλέκτορες του Ντόναλντ Τραμπ, ο δεύτερος όμως κερδίζει σε αρκετές πολιτείες.

O Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα, σύμφωνα με τα τελευταία νέα. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος θα εκλεγεί όποιος φτάσει τους 270 εκλέκτορες.

Η κατάσταση όπως καταγράφεται μέχρι στιγμής:


Μπάιντεν (215)

Καλιφόρνια (55)

Κολοράντο (9)

Κονέκτικατ (7)

Ντέλαγουερ (3)

Ιλινόι (20)

Μέριλαντ (10)

Μασαχουσέτη (11)

Νιου Χάμσαϊρ (4)

Νιου Τζέρσεϊ (14)

Νέα Υόρκη (29)

Νιου Μέξικο (5)

Όρεγκον (7)

Ρόουντ Άιλαντ (4)

Βερμόντ (3)

Βιρτζίνια (13)

Ουάσινγκτον - Ομοσπονδιακή πρωτεύουσα (3)

Ουάσινγκτον (12)


Τραμπ (165)

Αλαμπάμα (9)

Άρκανσο (6)

Νότια Καρολίνα (9)

Βόρεια Ντακότα (3)

Νότια Ντακότα (3)

Άινταχο (4)

Ιντιάνα (11)

Κάνσας (6)

Κεντάκι (8)

Λουιζιάνα (8)

Μισισίπη (6)

Μιζούρι (10)

Νεμπράσκα (4 και δυνητικά 5)

Οκλαχόμα (7)

Τενεσί (11)

Γιούτα (6)

Δυτική Βιρτζίνια (5)

Γουαϊόμινγκ (3)


Βουλή

Δημοκρατικοί 148

Ρεπουμπλικάνοι 154


Γερουσία

Δημοκρατικοί 44

Ρεπουμπλικάνοι 44




Την πολιτεία του Κεντάκι η οποία δίνει 8 εκλέκτορες κατακτά ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος κερδίζει και την πολιτεία της Ιντιάνα η οποία δίνει άλλους 11 εκλέκτορες

Απο την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κερδίζει στις πολιτείες της Βιρτζίνια με 13 εκλέκτορες και του Βερμόντ που του δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.  

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια με τους 5 εκλέκτορες.

Λίγο πριν τις 03:00 ώρα Ελλάδας ο Μπάιντεν συγκέντρωνε 16 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Βέρμοντ και της Βορτζίνια. Ο Τραμπ αντίστοιχα κατείχε 13 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Κεντάκι και της Δυτικής Βιρτζίνια. Υπέρ του Τραμπ ψήφισε και η Νότια Καρολίνα προσφέροντας στον απερχόμενο πρόεδρο άλλους 9 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του σε 22 συνολικά .

Στις 03:00 ώρα Ελλάδας προστέθηκαν αρκετές ακόμη πολιτείες στο συνολικό αριθμό των πολιτειών όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον εκλεκτό τους για προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν οι πολιτείες της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, του Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, του Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και του Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Καθώς επίσης του Βέρμοντ της Βιρτζίνια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέκτορες  και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επίσης με 3 εκλέκτορες.

Υπερ του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος ψήφισε επίσης η πολύ σημαντική και παραδοσιακή για τους Δημοκρατικούς πολιτεία της Νέας Υόρκης με 29 εκλέκτορες αλλά και το Νέο Μεξικό με τους 5 εκλέκτορες. Ο Μπάιντεν κερδίζει επίσης την πολιτεία του Κολοράντο με τους 9 εκλέκτορες.

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες. Για τον Τραμπ ψήφισαν επίσης οι πολίτες του Κεντάκι με 8 εκλέκτορες, της Δυτικής Βιρτζίνια με 5 εκλέκτορες της Νότιας Καρολίνα με 9 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες.

Υπέρ του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισαν ακόμη οι πολιτείες της Ιντιάνα με 11 εκλέκτορες, της Λουιζιάνα  με 8 εκλέκτορες, καθώς επίσης τις μικρότερες σε εκλέκτορες πολιτείες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέκτορες αυτές της Νεμπράσκα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, και του Ουαιόμινγκ.    

Μετά και απο την προσθήκη αυτών των πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει συνολικά 131 εκλέκτορες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατέχει 92 εκλέκτορες.  

Στις 06:00 ώρα Ελλάδας έκλεισαν οι κάλπες στην μεγάλη πολιτεία της Καλιφόρνια με τους 55 εκλέκτορες, όπως επίσης και στις δυτικές πολιτείες του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον. Με τις τρεις αυτές πολιτείες που κερδίζουν οι Δημοκρατικοί οι εκλεκτορικές ψήφοι για τον Τζο Μπαιντεν ανέβηκαν στις 209, έναντι 112 του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όμως έχει μεγάλη δεξαμενή εκλεκτόρων απο πολιτείες κλειδιά στις οποίες προηγείται όπως το Οχάιο η Πενσυλβάνια το Τέξας και η Φλόριντα.  

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι εκτός της Φλόριντα που οι επιστολικές ψήφοι προσμετρώνται πριν την κανονική διαδικασία της ψηφοφορίας σε πολλές άλλες πολιτείες η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων γίνεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και το κλείσιμο της κάλπης.  

 Η προεκλογική ομάδα του προέδρου Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νεβάδα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για τις επιστολικές ψήφους.

Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας Νεβάδα προσέφυγαν εκτάκτως στη δικαιοσύνη για να περιορίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back