ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο γερμανός πρέσβης, τα Ιωάννινα και μια παράλειψη

Εικόνα του άρθρου Ο γερμανός πρέσβης, τα Ιωάννινα και μια παράλειψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2021, 15:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ, πήρε μέρος στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας 2021 «Η καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις» που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η γερμανική πρεσβεία.

Μίλησε και για τα Ιωάννινα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι γερμανικές επιχειρήσεις τα προτιμούν, λόγω του δυναμικού και μάλλον… μπερδεύοντας κάπως τους φορείς που «κυνηγούν» την κατασκευή ενός πάρκου υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Ράιχελ έφερε τα Ιωάννινα ως παράδειγμα, λέγοντας ότι «κάποιες καινοτόμες γερμανικές επιχειρήσεις ανακάλυψαν π.χ. τα Ιωάννινα, ως έναν ελκυστικό τόπο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πολύ καλά καταρτισμένων, δημιουργικών νέων ανθρώπων, του δυναμικού οικοσυστήματος καθώς και των υπολοίπων ευνοϊκών προϋποθέσεων».

Είπε ότι μια ακόμα εταιρία του fund Permira, στο οποίο ανήκουν οι P&I και Teamviewer,θα εγκατασταθεί στα Ιωάννινα: «Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η γερμανική επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων Best Secret ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας λογισμικού TeamViewer και της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού P&I» είπε χαρακτηριστικά.

Εκεί που… τα μπέρδεψε λίγο ο κ. Ράιχελ, ήταν στο «διευρυμένο τεχνολογικό πάρκο» όπως το ονόμασε. Δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται στο υπάρχουν τεχνολογικό πάρκο που όντως διευρύνεται, αλλά μάλλον εννοούσε το πάρκο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο «τρέχει» η Περιφέρεια Ηπείρου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η «η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας υπό τον υφυπουργό κ. Δήμα και του ιδιαίτερα ενεργού δημάρχου Ιωαννιτών κ. Ελισάφ να χτίσουν εκεί ένα νέο διευρυμένο τεχνολογικό πάρκο, χρηματοδοτούμενο από πόρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης Next Generation EU είναι ακόμα πιο ευπρόσδεκτη».

Από την αναφορά του, έλειπε η Περιφέρεια Ηπείρου και ο κ. Καχριμάνης…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back