ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πολιτισμός… δικτυώνεται

Εικόνα του άρθρου Ο πολιτισμός… δικτυώνεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2018, 23:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δημιουργία ενός περιφερειακού δημοτικού δικτύου πολιτισμού αποφάσισαν οι φορείς και εκπρόσωποι Δήμων που συμμετείχαν στις εργασίες της 1ης πανελλήνιας συνάντησης Δημοτικών Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης, η οποία έγινε το σαββατοκύριακο στα Γιάννενα, με πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι εκπρόσωποι 42 πόλεων προχώρησαν στη συγκρότηση μιας επιτροπής εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των Δήμων Αγρινίου, Βόλβης, Ιωαννίνων, Σερρών και Χανίων. 

Η επιτροπή εργασίας θα επεξεργαστεί και θα διαμορφώσει την τελική πρόταση για τη διάρθρωση, τους σκοπούς, τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησης του υπό δημιουργία δικτύου, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Στη συνέχεια, η πρόταση αυτή, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου, θα αποσταλεί προς έγκριση στα δημοτικά συμβούλια ή στα διοικητικά συμβούλια των φορέων.

Στις εργασίες της συνάντησης του σαββατοκύριακου, εκ μέρους πολιτιστικών φορέων, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Αναστασία Λαδά, η καλλιτεχνική διευθύντρια της «Ελευσίνα Α.Ε.» Κέλλυ Διαπούλη, ο υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Δημήτρης Γιολάσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τόνισε: «Ενώ όλοι έχουμε τις ίδιες παραδοχές, τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανάγκες για προσφορά στους πολίτες μας, στο επίπεδο του πολιτισμού δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ. Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου φαντάζει εκ των υστέρων σαν μια αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια». 

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος μίλησε, από την πλευρά του, για την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας. «Έχουμε κάθε λόγο να οδηγήσουμε τις σκέψεις μας προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης και μόνιμης συνεργασίας των Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης» τόνισε.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιφερειακής Πολιτικής, Φεστιβάλ και Υποστήριξης Δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού Γιάννης Ανδρέου, ο οποίος επεσήμανε ότι, αν τελικά υλοποιηθεί το εγχείρημα, θα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο τόσο για τους Δήμους και τους φορείς πολιτισμού των Δήμων όσο και για το υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρόταση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών για τη δημιουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Δικτύου Πολιτισμού παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον τεχνικό σύμβουλο του Πνευματικού Κέντρου Δημήτρη Τουλιάτο. Οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων θα είναι διαθέσιμες σύντομα στην ιστοσελίδα της συνάντησης και του δικτύου www.culturenetwork.gr, όπως ανακοινώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back