Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο κόμβος της… «περιβαλλοντικής αδιαφορίας»

Εικόνα του άρθρου Ο κόμβος της… «περιβαλλοντικής αδιαφορίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 17:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «περιβαλλοντική αδιαφορία» κατηγορεί τον Δήμο Ιωαννιτών η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Όλυς Τσουμάνη, με αφορμή το κόψιμο δέντρων στο πάρκο απέναντι από  το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ισόπεδος κόμβος.

Διαβάστε: Έκοψαν τα δέντρα...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θίγει και το ζήτημα της απουσίας μέτρων εκ μέρους του εργολάβου για τη σήμανση του χώρου και την ασφάλεια των διερχόμενων και των εργαζόμενων με εξαίρεση έναν κώνο.

«Προφανώς τα δέντρα πρέπει να φύγουν για τη δημιουργία του ισόπεδου κόμβου. Η λύση όμως είναι να εκριζωθούν με μπάλα χώματος και να μεταφερθούν σε κατάλληλο μέρος μέχρι να γίνει μεταφύτευση. Αυτή η ελάχιστη μέριμνα που μπορούσε να προβλεφθεί στη μελέτη και τη σύμβαση της κατασκευής του έργου, ούτε καν πέρασε σαν σκέψη από τη δημοτική αρχή, ενώ μένει να απαντηθεί ποιος ο ρόλος του επιβλέποντα του έργου από την πλευρά του Δήμου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε γενικότερο επίπεδο, η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι επιδεικνύει την περιβαλλοντική της αδιαφορία με τη μη στελέχωση του Τμήματος Πρασίνου με επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και την ξεραΐλα όλων των χώρων πρασίνου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back