ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΦοΔΣΑ, οι σταθμοί μεταφόρτωσης και η προεκλογική περίοδος

Εικόνα του άρθρου Ο ΦοΔΣΑ, οι σταθμοί μεταφόρτωσης και η προεκλογική περίοδος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2023, 19:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου δεν κατάφερε να συνεδριάσει τελικά για να πάρει απόφαση επί της ανάθεσης της υπηρεσίας της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε ιδιώτη.

Κι αυτό επειδή στην τηλε-συνεδρίαση, δεν υπήρχε απαρτία. Μόλις 13 αιρετοί ήταν παρόντες. Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής εξήγησε ότι «πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξει κενό στη λειτουργία των Σταθμών». Πρόσθεσε δε ότι θα προχωρήσει σε έναν κύκλο διερευνητικών επαφών με τους δημάρχους αλλά και με τους εκπροσώπους των συλλόγων εργαζόμενων ΟΤΑ οι οποίοι ζητούν οι ΣΜΑ να δουλέψουν με μόνιμο προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καλαντζής, μετά από διευκρίνιση που ζήτησε ο αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Θωμάς Μπέγκας, βρίσκονται σε δοκιμαστική λειτουργία οι έξι από τους οκτώ ΣΜΑ. Ο ΣΜΑ Πρέβεζας βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Ωστόσο την Πρέβεζα την εξυπηρετεί προσωρινά ο ΣΜΑ Άρτας.

Ο άλλος ΣΜΑ που δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, είναι αυτός των Ιωαννίνων. Η υποχρέωση του Δήμου είναι να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό, όπως αυτό προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΦοΔΣΑ.

Στην τηλεδιάσκεψη, παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος όμως απέφυγε να πάρει τον λόγο για να εξηγήσει τα της μη δοκιμαστικής λειτουργίας του ΣΜΑ Ιωαννίνων.

Kατά τα άλλα, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης ήταν αυτός που κατέθεσε έναν… προεκλογικό προβληματισμό. «Είναι και μια δύσκολη περίοδος λόγω του καλοκαιριού. Θα έχουμε απεργίες, προβλήματα με τα σκουπίδια» είπε. Εκτίμησε ότι την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ΣΜΑ, θα πρέπει να την πάρουν οι νέες δημοτικές αρχές, ενώ κάθε άλλο παρά απέκλεισε το αίτημα των συλλόγων εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η νέα συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ αναμένεται να προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back