ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο εξοπλισμός έρχεται…

Εικόνα του άρθρου Ο εξοπλισμός έρχεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2018, 00:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προς την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για την προμήθεια εξοπλισμού για τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας έδωσε το πράσινο φως για το σχέδιο σύμβασης, δεδομένου ότι το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 7,8 εκατ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο, η οικονομική επιτροπή ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο την κοινοπραξία Enact A.E.-Ν. Καούσης Α.Ε., η οποία έδωσε έκπτωση 6%, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται τελικά στα 7,3 εκατ. ευρώ.

Ο εξοπλισμός προορίζεται για τους οκτώ σταθμούς μεταφόρτωσης που θα γίνουν στην Ήπειρο και οι οποίοι βρίσκονται σε φάση επιλογής αναδόχων (με εξαίρεση τον σταθμό μεταφόρτωσης στον Δήμο Ζίτσας, για τον οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής). Αφορά δε συνολικά 17 πρέσες απορριμμάτων, 17 χοάνες απόρριψης απορριμμάτων, 47 απορριμματοδέκτες (container) κλειστού τύπου, 12 οχήματα μεταφοράς container, 8 γεφυροπλάστιγγες, 6 προκατασκευασμένους οικίσκους και 17 μεταλλικές ράμπες. 

Η διαδικασία της μεταφόρτωσης συνοπτικά θα γίνεται ως εξής: Άφιξη του απορριμματοφόρου στην είσοδο του σταθμού μεταφόρτωσης, ζύγιση, καταγραφή, έλεγχος και απόρριψη του φορτίου στη χοάνη-συμπιεστή, πλήρωση του άδειου container, απεμπλοκή και ανέλκυση του αποσπώμενου container στον τράκτορα μέσω της υπερκατασκευής τύπου γάντζου, μεταφορά του γεμάτου container είτε προς επεξεργασία στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης είτε στους ΧΥΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back