Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνέδριο «έξυπνων πόλεων»

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνέδριο «έξυπνων πόλεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2022, 15:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Δήμος Ιωαννιτών πήρε μέρος στο συνέδριο 100 Intelligent Cities Challenge, στη Βαρκελώνη, περισσότερο ως ακροατής και συνομιλητής.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν βασικά οι τοπικές «πράσινες συμφωνίες» (Local Green Deals), με παρουσίαση καλών πρακτικών από διάφορους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πόλεις όπως το Λέβεν, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, παρουσίασαν παραδείγματα πάνω σε διάφορα ζητήματα (big data και αξιοποίησή τους, κυκλική οικονομία, ψηφιακή οικονομία, «ψηφιακή ηθική», χρηματοδοτήσεις κ.λπ.), των οποίων το στάδιο στα Γιάννενα βρίσκεται από «βρεφικό» έως ανύπαρκτο. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να μη διεκδικεί «ψηφιακές» δάφνες, όντας λίγο πιο πάνω από άλλους ΟΤΑ της Ηπείρου, σε έρευνες όπως του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών.

Επίσης, αρκετές εισηγήσεις έκαναν στελέχη της ΕΕ, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ένωση μπορεί να στηρίξει πρακτικές και πολιτικές.

ΣΧΟΛΙΑ
Μελλοντολόγος
Υποθέτω ότι συμμετείχε αντιπροσωπεία, πολιτικών στελεχών της τωρινής ηγεσίας του Δήμου. Τι τους έστειλαν; Αφού εσε ενα χρόνο τα δημοτικά δρώμενα θα τεθούν στην κρίση των δημοτών, με πιθανότερο την δημοτική αλλαγή. Κατά τις δημοσκοπήσεις και τη λαϊκή αίσθηση - την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τι τους στέλνουν ταξιδάκια αναψυχής στη Μπαρτσελόνα, με δεδομένο μάλιστα, ότι το ισπανικό κράτος είναι ο σημαντικότερος εντός Ε.Ε. σύμμαχος της γείτονος χώρας, που έχουμε διαφορές! Τέτοιες αποστολές σε διεθνή συνέδρια (για Δήμους) έχουν λόγο, όταν είναι στην αρχή η θητεία του νέου Δ.Σ. ή όταν είναι να επιδείξουν απολογιστικά καλές πρακτικές του δήμου, που ήδη υλοποιήθηκαν! κε Δήμαρχε, κάντε λίγο οικονομία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3