ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «αυτόκλητος υπερασπιστής» και οι αναθέσεις για τις οδικές συνδέσεις

Εικόνα του άρθρου Ο «αυτόκλητος υπερασπιστής» και οι αναθέσεις για τις οδικές συνδέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2023, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα νέο «μέτωπο» ανοίγει με την Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την παρέμβαση του τεχνικού συμβούλου και μελετητή Βησσαρίωνα Γιωρσπύρου της γιαννιώτικης εταιρίας «ΜΕΤΡΟΝ» για τους προβληματισμούς που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας για τη χάραξη της οδικής σύνδεσης Ιόνια-Πρέβεζα.

Πριν από δέκα ημέρες, ο κ. Γιωρσπύρος, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσίασε στην Πρέβεζα την πρόταση για τις οδικές συνδέσεις της Πρέβεζας, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να πλέκει το εγκώμιο της εν λόγω εταιρίας και για τη δουλειά της επί της μελέτης του τμήματος του οδικού άξονα «Καλπάκι-Κακαβιά».

Ο κ. Ζάψας κατέθεσε και σε ανακοίνωσή του τις ενστάσεις του, θεωρώντας λάθος τον τρόπο διέλευσης του οδικού άξονα Ιόνια-Πρέβεζα απο τη Φιλιππιάδα.

Η απάντηση δεν ήρθε από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου, αλλά από τον κ. Γιωρσπύρο, ο οποίος απέστειλε ανακοίνωση σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης στην οποία κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Ζάψα για «σύγχυση», «άγνοια», «ψέματα». Μάλιστα κάνει και την εξής πολιτική εκτίμηση: «Για την απαξίωσή τους (σ.σ. των επιστημονικών δεδομένων) έχουν φροντίσει και εξακολουθούν να φροντίζουν οι ίδιοι. Ίσως για αυτό να βρίσκονται σε αποδρομή».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρέμβαση αυτή του κ. Γιωρσπύρου της «ΜΕΤΡΟΝ», μιας εταιρίας που συνεργάζεται σταθερά με την Περιφέρεια Ηπείρου (συνεργασια έχει και με τον Δήμο Ιωαννιτών), προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ζάψα αλλά και του υποψήφιου περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο. Και το ερώτημα που τίθεται από τις ανακοινώσεις, είναι το εξής: Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε ένα μελετητικό γραφείο να επιτίθεται πολιτικά;

Παράλληλα, ο κ. Στέφος ανοίγει το ζήτημα των αναθέσεων προς τη συγκεκριμένη εταιρία.

Καταρχάς ο κ. Ζάψας, ξεκαθαρίζει ότι «οι ζητούμενες απαντήσεις, η κριτική μας και ο διάλογος αφορά στην περιφερειακή αρχή Καχριμάνη και όχι τον μελετητή της περιφερειακής αρχής». Και κατηγορεί τον κ. Γιωρσπύρο ότι «ενδύεται τον μανδύα του αυτόκλητου πολιτικού υπερασπιστή της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη και εκφεύγει της εντολής για παραγωγή τεχνικού αντικειμένου προς όφελος όλων των Ηπειρωτών».

Ο κ. Στέφος ζητά από την περιφερειακή αρχή να τοποθετηθεί για μια σειρά από ζητήματα, μετά την επίθεση κατά του κ. Ζάψα. «Ποιος παραχώρησε το δικαίωμα σε έναν μελετητή να απαντάει στην κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης, μ’ αυτόν τον σκαιό τρόπο, κάνοντας μάλιστα και πολιτικές εκτιμήσεις, για ένα έργο που αφορά τους Ηπειρώτες και γίνεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού;» αναφέρει.

Κατά τα άλλα, προ(σ)καλεί την περιφερειακή αρχή να απαντήσει «πόσες, ποιες μελέτες και με ποιο κόστος έχουν ανατεθεί από την Περιφερειακή Αρχή στο ίδιο μελετητικό γραφείο, που αναδεικνύεται σε όψιμο τιμητή και υποστηρικτή της», όπως και να δημοσιοποιηθεί το παραδοτέο για το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά «το οποίο ‘μελετήθηκε» από το ίδιο γραφείο αλλά φαίνεται ότι μελέτη δεν υπάρχει, αφού το Υπουργείο στους δύο ακυρωθέντες διαγωνισμού το έχει ως ‘προαίρεση’ με το σύστημα μελέτη- κατασκευή;».

Ο κ. Στέφος αναφέρει τέλος ότι ως «Κοινό των Ηπειρωτών» ζητάει από την περιφερειακή αρχή να απαντήσει πολιτικά, υπεύθυνα και δημόσια  πάνω στα ζητήματα που έθεσε η μείζων αντιπολίτευση και να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. «Καθαρά πράγματα» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΣΕ ΚΑΙ ..ΒΑΡΑ
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ .... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ .... Η ΑΛΛΟΙΩΣ ... ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ... ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΟΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ....!!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back