Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο απολογισμός των 13…

Εικόνα του άρθρου Ο απολογισμός των 13…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2022, 17:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ξεκίνημα της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής δεν ήταν καθόλου εύκολο.

 Ο τρόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης (διαδικτυακά κι αυτή) οδήγησε σε αποχώρηση την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

Η ένταση έδωσε το παρών όταν έγινε γνωστό ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θα μιλήσει τελευταίος. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντέδρασαν λέγοντας ότι άλλα προβλέπει ο κανονισμός –κάτι τελικά που αποδέχτηκε και η πρόεδρος του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση. Και το ερώτημα μετά ήταν: Μετά τον περιφερειάρχη, ποιος πρέπει να μιλήσει. Οι 12 χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ή οι επικεφαλής των παρατάξεων;

Ο κ. Ζάψας ιδίως επέμεινε ότι πρέπει να μιλήσουν πρώτα οι επικεφαλής, ενώ ο Γιώργος Πρέντζας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε με νόημα να μη «σπάσει» ο απολογισμός σε 13 εισηγήσεις. Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει πρώτα ο απολογισμός των 13 - ο περιφερειάρχης και οι 12 αντιπεριφερειάρχες

Οι διαφωνίες επί των προβλέψεων του κανονισμού, μπορεί να έμοιαζαν τυπικές αλλά δεν ήταν. Ουσιαστικά, έρχονται να υπογραμμίσουν το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος κάθε άλλο παρά «γενναιόδωρος» είναι στην ουσιαστική ανάθεση ευθυνών σε συνεργάτες του. Σημειωτέον ότι αρκετοί από τους συνεργάτες του, κυρίως όσον αφορά τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες –ανεξαρτήτως του αποτελέσματος-, επιδιώκοντας να έχουν και μια ευρύτερη πολιτική παρουσία. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που περιορίζονται στα… τυπικά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ειδική συνεδρίαση του απολογισμού δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back