Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ

Εικόνα του άρθρου Νέος αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2019, 15:12
ΕΛΛΑΔΑ

O αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης τοποθετήθηκε νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη,, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Ο κ. κ. Καραμαλάκης διαδέχεται τον Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και με εισήγηση του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη αποφασίστηκε η σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. 

Ο νέος Σύμβουλος, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.


Βιογραφικό

  • O Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.
  • Αποφοίτησε  από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).
  • Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.
  • Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.
  • Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.
  • Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
  • Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.


Αντιδράσεις

Για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» με «κλιμακούμενη προκλητικότητα», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ.

O κ. Ρακγκούσης αναφέρει στη δήλωσή του: «Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου "και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να μου χρωστάει" προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3