Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Αστυνομική» Πρωτοχρονιά

Εικόνα του άρθρου «Αστυνομική» Πρωτοχρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 15:07
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας ενόψει της πρωτοχρονιάς έγινε, προεδρευόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πήραν μέρος μεταξύ άλλων οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης κ.α.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται «σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού».

Χτες, o υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπερθεμάτισε, για μια ακόμα φορά, λέγοντας μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι «είτε με καταγγελία, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο». Η δήλωσή του πάλι κινήθηκε σε όρια συνταγματικότητας και τα ξεπέρασε, όπως συνηθίζει τελευταία ο υπουργός, σε λόγους και αποφάσεις.

Στη σύσκεψη τονίστηκε επίσης ότι «θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back