ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μπλοκάρισμα στον πλανητάρχη

Εικόνα του άρθρου Νέο μπλοκάρισμα στον πλανητάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 11:41
ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter μπλόκαρε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζορτζ Φλόιντ, επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο, το οποίο αποτελείται από ένα κολλάζ βίντεο και φωτογραφιών από διαδηλώσεις και ταραχές που ξέσπασαν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς, με τον Τραμπ να ακούγεται να μιλά.

Το Twitter επεσήμανε ότι το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραβιάζει την πολιτική του περί πνευματικών δικαιωμάτων.

«Ανταποκριθήκαμε σε βάσιμες καταγγελίες που μας έκαναν ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους», εξήγησε εκπρόσωπος του Twitter.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στις 3 Ιουνίου το βίντεο αυτό, που διαρκεί 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και είχε ανέβει στο κανάλι YouTube του Τραμπ.

Στο βίντεο ο Τραμπ εκφράζει τη λύπη του για την τραγωδία, όπως τη χαρακτηρίζει. Αρχικά, ο πλανητάρχης ήταν φειδωλός στις αναφορές του για το δολοφονημένο, τώρα όμως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο φόνο έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί…

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ζητάει από τον κόσμο να αντισταθεί «στη βία και την αναρχία», συνεχίζοντας το λογύδριο των τελευταίων ημερών, απέναντι στις ταραχές που έχουν ξεσπάσει, στρέφοντας ξανά τα πυρά του «σε ακροαριστερές ομάδες».

Προσπαθεί μάλιστα να εκμεταλλευτεί σκηνές όπως αγκαλιές πολιτών με αστυνομικούς.

Οι εξελίξεις των τελευταίων δέκα ημερών έχουν μειώσει την απήχηση του Τραμπ έναντι αυτής του αντιπάλου του στις εκλογές Τζο Μπάιντεν. Το βίντεο είναι η πρώτη φορά που ο πλανητάρχης άκουσε τους πιο μετριοπαθείς συμβούλους του, φαίνεται όμως ότι το ‘κανε κάπως αργά…

με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back