Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συλλογική σύμβαση στην Τράπεζα Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Νέα συλλογική σύμβαση στην Τράπεζα Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2022, 20:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε σήμερα 23/6 η νέα τριετής επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με τη διοίκηση της τράπεζας που θα ισχύσει μέχρι τέλος του 2025.

«Οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις ήταν πολλές και σε πολλά σημεία απαιτητικές και δύσκολες, είχαν ωστόσο ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα διαμορφώνει ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον, αλλά και να διασφαλιστούν οικονομικές απολαβές για τους εργαζόμενους πλέον όσων προβλέπονται από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συμφωνήθηκε και υπεγράφη τέλος Μαρτίου 2022 μεταξύ ΟΤΟΕ –Τραπεζών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο σύλλογος.

Θεωρεί ότι η αίσια έκβαση της συμφωνίας «αποδεικνύει την έμπρακτη αναγνώριση πολλών εκ των θεμάτων που τέθηκαν εκ μέρους του σωματείου μας, όσον αφορά στις οικονομικές και θεσμικές βελτιώσεις του εργασιακού μας περιβάλλοντος, καθώς και τη βούληση των δύο μερών για τη διατήρηση ενός ήρεμου εργασιακού περιβάλλοντος κάνοντας παράλληλα πράξη αιτήματα τα οποία χρόνιζαν την τελευταία δεκαετία».

Τονίζει ακόμα ότι η σύμβαση διαχωρίστηκε από τον κανονισμό εργασίας και προσωπικού, που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση ως αυτοτελές νομικό κείμενο και από κοινού συμφωνία προσεχώς.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων, επιτυγχάνονται μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις και όχι μεμονωμένα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back