ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεταιριστική Τράπεζα: «Η δική μας τράπεζα»

Εικόνα του άρθρου Συνεταιριστική Τράπεζα: «Η δική μας τράπεζα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2019, 18:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται μετά την έξοδο από το μνημόνιο αλλά και τις αλλαγές στο τραπεζικό περιβάλλον»: Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, με αφορμή την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της η οποία έγινε χτες το βράδυ στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Γιάννενα.

Η φετινή γενική συνέλευση έγινε σε μια χρονιά που η συνεταιριστική τράπεζα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας αλλά και τέσσερα χρόνια που βαδίζει μαζί με τον στρατηγικό επενδυτή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Κατά τη συνέλευση, ο πρόεδρος Κώστας Ζωνίδης προχώρησε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων και ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Τρομπούκης παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη, ενώ για την προοπτική της τράπεζας μίλησε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Ι. Βουγιούκας

Βάσει των όσων παρουσιάστηκαν, η τράπεζα έχει μια ισχυρή συνεταιριστική και κεφαλαιακή βάση, έχει αυξήσει τους συνεταίρους στους 17.000, έχει σημειώσει αύξηση του ενεργητικού της στα 251,12 εκατ. ευρώ, αύξηση των ιδίων κεφαλαίων στα 18,71 εκατ. ευρώ, αύξηση των καταθέσεων σε 221 εκατ. ευρώ και των χορηγήσεων σε 241 εκατ. ευρώ, μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, αύξηση των διαθέσιμων σε 52 εκατ. ευρώ, εμφάνιση οργανικής κερδοφορίας 3,4 εκατ. ευρώ προ προβλέψεων.

 Ο πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ Χ. Παπαδογιάννης τόνισε ότι «ο στρατηγικός επενδυτής απέδειξε έμπρακτα αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του στο κεφάλαιο της τράπεζας με την καταβολή επιπλέον 6,5 εκατ. ευρώ» όπως και ότι «στηρίζει το όραμα για μια ισχυρή, ευέλικτη, με πανελλαδική εμβέλεια συνεταιριστική τράπεζα». Κάλεσε δε όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, στηρίζοντας «τη ‘δική τους τράπεζα’» όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back