ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα πτέρυγα: Με υπογραφή ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Νέα πτέρυγα: Με υπογραφή ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2018, 23:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ξεκίνησε η καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου (Europe in my Region)» σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου. Μεγάλο μέρος της καμπάνιας στην Ήπειρο είναι αφιερωμένη στην υγεία.

Η νέα πτέρυγα κατασκευάστηκε από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε η διαδικασία μετακόμισης κλινικών και τμημάτων –μια διαδικασία που θα είναι πολύμηνη. Ήδη, στον νέο τους χώρο βρίσκονται η Οφθαλμολογική και η Πλαστική Κλινική, ενώ σειρά παίρνουν οι Καρδιολογικές Κλινικές και η Καρδιοχειρουργική. Το μεγάλο «αγκάθι» για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με τη λειτουργική ένταξη της νέας πτέρυγας, είναι το προσωπικό, και δη το νοσηλευτικό. Ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης ανέφερε σήμερα ότι προσδοκά σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού -40 άτομα στον αριθμό.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρέθηκε σήμερα και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Τάκης Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις. «Αποτελεί βούληση του υπουργείου όλες οι δομές να λειτουργήσουν ως δομές του δημόσιου συστήματος υγείας» τόνισε, κλείνοντας την πόρτα σε παραχώρηση ή συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι, όπως είπε, «υπερφορτώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας με δαπάνες άνευ λόγου».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» από την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Ηπείρου, θα συνεχιστεί ως εξής:

  • 30 Μαΐου: Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας (9:30-11:00) και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας (11:00-13:00).
  • 31 Μαΐου: Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα (11:00)
  • 31 Μαΐου: Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την υγεία, στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (18:00)
  • 31 Μαΐου: Παρουσίαση της στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην αίθουσα της ΕΗΜ (20:00)
  • 1 Ιουνίου: Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα (12:00)
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back