ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέα ανακοίνωση υπέρ συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Εικόνα του άρθρου Νέα ανακοίνωση υπέρ συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2021, 17:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα διαδοχικά δημοσιεύματα σε τοπικό Τύπο της Κοζάνης, αλλά και αθηναϊκά μέσα για το θέμα της παραχώρησης χρήσης γης σε εταιρίες φωτοβολταϊκών,  προκάλεσαν νέα απάντηση από την Αποκεντρωμένη και συγκεκριμένα, τη Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Εν τάχει, το θέμα έχει να κάνει με το αν, αρχικά, υπάρχει θέμα με τη συμμετοχή συγγενικών προσώπων του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη σε εταιρίες, στις οποίες γίνονται παραχωρήσεις και σε δεύτερη φάση, αν οι αδειοδοτήσεις είναι νόμιμες. Εκεί τουλάχιστον επικεντρώνεται το πιο πρόσφατο δημοσίευμα.  

Είχε στο μεταξύ προηγηθεί και ερώτηση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Για το θέμα είχε απαντήσει και ο ίδιος ο κ. Μιχελάκης, με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης.

Σχετικά με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα, η διεύθυνση που υπογράφει αυτή τη φορά την ανακοίνωση, αναλύει επιγραμματικά, σε τέσσερα «βήματα», τη διαδικασία αδειοδότησης.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής εδώ.

Η διεύθυνση θεωρεί ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωϊνός Λόγος» Κοζάνης, προσπαθεί να στοχοποιήσει τον κ. Μιχελάκη και ταυτόχρονα, απαξιώνει «πλήρως υποβαθμίζοντας το έργο και το κύρος των εμπλεκόμενων με το θέμα υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Επίσης, αναφέρει ότι «ουδέποτε ζητήθηκε από κανένα ΜΜΕ η υπηρεσιακή άποψη, για το ‘μείζον’ θέμα των ημερών» από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.

Σημειώνει τέλος ότι για κάθε απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που εκδίδει η Αποκεντρωμένη, έχει συνταχθεί σχέδιο απόφασης έγκρισης από την αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, με θετική εισήγηση προς τον τελικό υπογράφοντα και φέρει τις υπογραφές του αρμόδιου εισηγητή, του προϊστάμενου τμήματος, του προϊστάμενου διεύθυνσης και του προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, ανάλογα.

Τονίζει ακόμα ότι από το 2017 μέχρι και το τέλος του 2020 έχουν εκδοθεί από τις δύο διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού «εκατοντάδες αποφάσεις έγκρισης. Όλες οι αποφάσεις είναι σε ισχύ και μία μόνο έχει ακυρωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back