ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ναι μεν αλλά…» από την περιφερειακή αρχή

Εικόνα του άρθρου «Ναι μεν αλλά…» από την περιφερειακή αρχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2022, 22:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται να διαψεύσει «κατηγορηματικά ως απολύτως κατασκευασμένα, συκοφαντικά και εξυπηρετούντα αλλότριους σκοπούς» δημοσιεύματα περί μη απόδοσης ποσών που της πληρώνουν οι Δήμοι στην «Αειφορική Ηπείρου».

Εκτιμά δε ότι τα δημοσιεύματα αυτά (χωρίς να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές) δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών. Προφανώς μιλάει για την ίδια ενημέρωση των πολιτών, που η περιφερειακή αρχή επέλεξε να κάνει… μέσω αλληλογραφίας με την «Αειφορική Ηπείρου» με αποδέκτες όλους τους αιρετούς της Ηπείρου, τον πρωθυπουργό και υπουργούς.

Διαβάστε: Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη

Επί της ουσίας, η περιφερειακή αρχή δεν αποδέχεται τη μομφή ότι «δήθεν παρακρατεί και δεν αποδίδει ποσά που καταβάλλουν οι Δήμοι για την πληρωμή της επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου». Συμπληρώνει δε ότι όχι μόνο δεν παρακρατεί τα ποσά αλλά αντίθετα καταβάλλει στην εταιρία και σημαντικά ποσά από δικούς της πόρους για να καλύψει το κενό που προκαλείται από τη μη ανταπόκριση όλων των Δήμων στις υποχρεώσεις τους. «Αυτά είναι γνωστά, ιδίως στη διοίκηση της εταιρείας και στους αυτοδιοικητικούς» τονίζει.

Την ίδια στιγμή, παραδέχεται ωστόσο ότι «το τελευταίο διάστημα καθυστέρησε την καταβολή χρημάτων, επειδή δεν συμφωνεί με τα ποσά που διεκδικεί η εταιρία». «Με απόφαση δε του περιφερειάρχη προέβη σε παρακράτηση ποσού 193.152,77€ σύμφωνα με σχετικούς όρους της σύμβασης, -που σημαίνει αντίστοιχη μείωση των υποχρεώσεων των Δήμων - προχωρώντας στην πληρωμή του υπόλοιπου ποσού. Και επειδή, όπως προαναφέρθηκε, Δήμοι εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα που τους αναλογούν, η Περιφέρεια συμπληρώνει εξ ιδίων πόρων μέρος του καταβλητέου ποσού. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού» σημειώνει.

Το ζήτημα και πάλι είναι κατά πόσο η διαφωνία για τα ποσά που διεκδικεί η εταιρία, θα επιλυθεί.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back