«Να μην επιτρέψουμε πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα»

Εικόνα του άρθρου «Να μην επιτρέψουμε πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 09:45

Ενώ οι γιατροί που παρακολουθούν τον απεργό πείνας, καταδικασμένο ισόβια για δολοφονίες ως μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, προειδοποιούν ότι εντός 48ωρου θα υποκύψει, νέο κάλεσα σε συγκέντρωση υπέρ του αιτήματός για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, υπάρχει στα Γιάννενα: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, 17.00, στην κεντρική πλατεία.

Η  Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση τονίζει: «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και στην εκδικητικότητα του κράτους, απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Να μην επιτρέψουμε να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα».

Χτες Πέμπτη, έγινε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ITV, με διακοπή του προγράμματος.

Ο Δ. Κουφοντίνας, μετά την άρση επωφελών ρυθμίσεων για καταδικασμένους για τρομοκρατία (αγροτικές φυλακές κ.λπ.) από την κυβέρνηση της ΝΔ, μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού, αντί για τον Κορυδαλλό όπου κρατούνταν πριν. Ο νέος νόμος, την εφαρμογή του οποίου ζητάει, ορίζει ότι ο κρατούμενος επιστρέφει στις φυλακές που ήταν αρχικά. Η κυβέρνηση αρνείται, με επιχειρήματα την πανδημία και ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υπόδικων και καταδικασμένων για χρέη, κάτι που δεν είναι ακριβές ωστόσο. Επίσης, εκεί κρατούνται τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη της 17Ν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back