Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγχωνεύτηκαν Δομοκός Α.Ε. και Ήπειρος ΑΕΒΕ

Εικόνα του άρθρου Συγχωνεύτηκαν Δομοκός Α.Ε. και Ήπειρος ΑΕΒΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 20:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη συγχώνευση των εταιρειών Δομοκός Α.Ε. και Ήπειρος ΑΕΒΕ προχώρησε ο Όμιλος ΟΠΤΙΜΑ, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μέτοχος των δύο γαλακτοβιομηχανιών. 

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας. 

Από το 2017 που απέκτησε την ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε., παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η ΟΠΤΙΜΑ επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ στη ΔΟΜΟΚΟΣ είναι της τάξης των 14 εκατ. ευρώ.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα ονομάζεται Ήπειρος ΑΕΒΕ και θα διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ):

  • Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα 
  • Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα 
  • Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό 

Υπενθυμίζεται ότι η Δομοκός Α.Ε., παραγωγός του τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές» εξαγοράστηκε από την ΟΠΤΙΜΑ το 2017. Μάλιστα, η συνολική επένδυση του ομίλου στην εταιρεία είχε ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back