ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να κουβεντιάσουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση»

Εικόνα του άρθρου «Να κουβεντιάσουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2022, 20:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στραμμένη την προσοχή του στις εθνικές εκλογές, οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν (με τον όποιο τρόπο) τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να βάλουν στο επίκεντρο την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μπορεί οι εκλογές σε Περιφέρειες και Δήμους να είναι σε έναν χρόνο, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει περάσει ήδη μια τριετία, «τραυματισμένη» σε αρκετά επίπεδα.

Οι δύο παρατάξεις διοργανώνουν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 18:30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac, εκδήλωση με τίτλο « «Τρία χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν» και θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 18:30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du  Lac. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λάρισας, ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, πρώην δήμαρχος Σκύρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ιωάννης Σπιλάνης, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο. Αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής Γιώργος Ζάψας («Κοινό των Ηπειρωτών») και Λάζαρος Νάτσης («Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή») προσπάθησαν να εξηγήσουν τι επιδιώκουν με αυτή την εκδήλωση και το ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνουν.

«Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μιλήσουμε για την προοπτική. Να συναντηθούν παρατάξεις που δοκιμάστηκαν στην αντιπολίτευση, να υπάρξουν συνεργασίες. Ειδικά στην Περιφέρεια, επειδή ο νυν περιφερειάρχης είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος» ανέφερε ο κ. Ζάψας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να γίνει μια δημιουργική συζήτηση προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάντα ο χρόνος είναι επίκαιρος για την τοπική αυτοδιοίκηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάτσης. Πρόσθεσε δε ότι είναι κυρίαρχο ζήτημα «οι προοδευτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο που θα τους οδηγήσει σε μια ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα… Οι διαθέσεις και οι εγωισμοί θα πρέπει να περάσουν στο περιθώριο και να δούμε μια ουσιαστική παρέμβαση προς όφελος των πολιτών».

Και οι δύο μίλησαν για την ανάγκη να συζητηθούν ζητήματα όπως το σύστημα της απλής αναλογικής και τα νομοθετήματα που ακολούθησαν και η έλλειψη προσωπικού, όπως και να γίνει μια αποτίμηση στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Από τη συνέντευξη Τύπου, δεν έλειψε και μια αναφορά του κ. Ζάψα που ήρθε να αποτυπώσει τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει στο εκλογικό τοπίο (με τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές) αλλά και στο τοπίο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Ηπείρου με την υπόθεση της τροπολογίας (ή απλώς να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις). Ο κ. Ζάψας έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω πει ότι τρεις φορές είναι αρκετές να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης απέναντι στον κ. Καχριμάνη. Και δεν έχω πρόβλημα να σας πω ότι αν δεν είναι αυτός υποψήφιος, θα το ξανασκεφτώ»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back